Conferinta nationala RoRetail, Athenee Palace Hilton Bucharest (11.03.2016)

Temele principale de discutii au fost: relatia cu autoritatile statului, relatia de cooperare dintre retaileri si relatia cu centrele comerciale.

In relatia cu autoritatile, RoRetail urmareste dobandirea caracterului reprezentativ pentru a fi un partener constant de dialog cu instutitiile de legiferare si reglementare. De asemenea, este necesara imbunatatirea legislatiei incepand cu actualizarea si optimizarea OUG 99/2000 privind comercializarea produselor si continuand cu alte acte normative.

RoRetail propune un cadru de cooperare intre membrii sai in care retailerii din Romania sa isi poata desfasura activitatea mai eficient, mai echitabil si mai profitabil prin organizarea de intalniri, grupuri de lucru, conferinte, gale anuale, dar si prin accesarea de fonduri europene pentru infiintare unei Scoli Nationale de Retail si a altor proiecte de interes comun.

Nu in ultimul rand, relatia cu centrele comerciale este o preocupare constanta. In acest sens, RoRetail va propune proiectul unui Cod de bune practici dupa model britanic sau amercian care sa ghideze participantii la acest dialog. Exista discutii pentru crearea unui cadru reglementat de verificare/auditare a modului in care se administreaza si se cheltuiesc sumele colectate de la chiriasi cu titlul de “zone comune” si “marketing”.Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia.