Apel public de sprijin pentru realizarea unui Moratoriu General 02.04.2020

02.04.2020

Stimați parteneri,


RORETAIL – Organizația Patronală a Retailerilor din România se adresează proprietarilor de centre comerciale, retailerilor, brokerilor de real estate și Guvernului României cu apelul public de a ne sprijinii în inițiativa de realizare a unui Moratoriu General, care să guverneze pe termen scurt relația comercială dintre retaileri și proprietarii de centre comerciale.


Considerăm că ducerea la bun sfârșit a acestei inițiative, prin dezbaterea Moratoriului General propus este vitală pentru supraviețuirea industriei de retail nealimentar într-o perioadă extrem de dificilă. Doar astfel se poate asigura garantarea unei distribuiri echitabile a costurillor economice generate de pandemia SARS-CoV-2 și crearea premizelor pentru revenirea viitoare a industriei de profil.


Intrarea în vigoare a Moratoriului General ar susține nu doar perspectiva supraviețurii industriei de retail nealimentar și salvarea a zeci de mii de locuri de muncă generate direct de aceasta, dar ar creea și un context favorabil pentru afacerile centrelor comerciale odată cu depășirea actualei perioadă de criză, cu efecte benefice finale pentru români și economia românească.


În acest sens, adresăm tuturor retailerilor rugămintea de a apăra interesele personale având permanent în vedere interesul industriei ca un întreg și al tuturor participanților la aceasta.


Nu pot exista retaileri-ancoră fără retaileri de dimensiuni mici sau medii și nu pot exista retaileri internaționali de lanț fără retaileri locali deținuti de antreprenori locali. În același timp, nu pot exista retaileri de food fără retaileri de fashion & accesorii, sau retaileri de horeca fără retaileri de entertainment, sau retaileri de electronice & electrocasnice fără retaileri de servicii diverse.


Scopul tuturor trebuie să fie supraviețuirea în timpul crizei și, după aceasta, a existenței operaționale a cât mai multor retaileri care să asigure diversitatea și serviciile specifice unor centre comerciale moderne adaptate avansului tehnologic din prezent și realităților socioeconomice post-pandemie.


Vă rămânem la dispoziție pentru orice informație suplimentară și vă mulțumim anticipat pentru interesul manifestat față de provocările majore traversate în prezent de industria de retail nealimentar.

PROPUNERE MORATORIU GENERAL



Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia.